tabung que

Tuesday, July 20, 2010

cuti-cuti di Kalumpang Resort

tercapai jugak akhirnya keinginanku untuk bercuti...yesss













tq suamiku kerana memahami.
bercuti di kalumpang Resort pada 17 & 18 July bersama suami, anak, zaharah serta anak2nya. mulanya zaharah agak keberatan apabila diajak, tetapi atas pujukan ku dengan ayat2 cinta, akhirnya dia bersetuju...

kami tiba di Kalumpang Resort lebih kurang jam 1.15 pm..check in. kami dapat chalet Kasawari 4. chalet ini terletak di tepi sungai. Harga weekend RM250.00. Apabila tiba di depan chalet Kasawari 3, berkembar. kami agak sebelahnya mesti Kasawari 4 sebab tidak ada tanda nama. tercabut atau tidak ditampal kami pun tidak pasti. dengan excited aku membuka pintu, alamak...terkejut aku..diluar jangkaan...hanya ada 2 katil bujang, bilik air dan kitchen...sempit sangat. sesuai utk 2 orang sahaja. aku sudah marah.

aku tempah untuk 4-6 orang. tengok di website pun ada tertulis, kasawari chalet boleh memuatkan 4-6 orang. tapi...apa sudah jadi. budak resort yang hantar barang kami menjadi mangsa aku lepaskan perasaan. Lakiku menyampuk, apa yg awak nak marah pada budak kerja dia. jom kita pergi pejabat jumpa manager. senang sahaja suamiku kalau pasal komplain ni.

kami jumpa pengurus dan luahkan segala ketidak puasan hati. pengurus hanya menjawab.ohh..minta maaf. kita tak update lagi website. itu lama punya. harga pun tak update lagi, tapi tak apa yer, kita tengok kalau ada chalet yg lebih luas, kita beri tukar...masa pengurus sibuk check dengan pekerja dia, tiba2 datang seorang abang dengan anaknya yang mulut dah berdarah dan bengkak.akibat terjun dan terkena batu.sibuk pulak petugas mencari first aid..

akhirnya, kami mendapat chalet Merak1...kami berpindah dari Kasawari 4 ke Merak 1. dekat sahaja hanya 50 meter (anggaran sahaja). Chalet ini agak besar dan 2 tingkat. Di tingkat bawah, ada katil kelamin, bilik air, tv & astro, kipas..boleh muatkan satu matress. Di tingkat atas (loteng), disediakan 4 matress & kipas. Boleh muat 4-6 orang. Selesa. Kami amat berpuas hati. Chalet ini hanya RM200.00 sahaja.

Selepas kemas barang, kami menjamu selera dengan nasi lemak yang dimasak oleh Zaharah. sedap. masing-masing bertambah. masa tu dah tak ingat The Biggest Londeh!bukan kata mertua lalu, tapi juri dok depan pun balun sajer...hahha..!

Selepas makan, rehat sekejap. Que & Tifaal dah tak sabar nak mandi. bukan saje Que, tapi ibunya sekali. aku asyik melayan que & tifaal mandi, suamiku pula sibuk memanggang ayam dan kambing.baunya cukup sedap...belum makan lagi tu..

kami mandi manda hinggakan que dah biru2 kesejukkan tetapi puas dipujuk tak nak naik.
apabila wisel amaran berbunyi barulah kami naik...hujan dah turun daaa...

balik bilik. semua melepak kesejukan...melayan astro & novel. tidur dalam kesejukan. Jam 6.15am, anak minta susu...alamak air panas ada sedikit sahaja. mana nak ambik?Chalet tidak menyediakan kettle. Suamiku terpaksa menyalakan bara dan memasak air. Rice cooker zaharah menjadi mangsa...nasiblah..keadaan sudah terdesak. Cafe belum buka walaupun dah 6.30 pagi...

Selepas breakfast nasilemak, aku bersama que & Tifaal mandi manda lagi. zaharah hanya menjadi pemerhati bebas manakala suamiku buat taik mata di bilik.

kami check out Merak 1 jam 12.15pm dan check in pula Bayan 2 jam 1.45 petang. Family adik2 ku sampai jam 2 lebih. acara bakar2 ayam lagi...mandi manda lagi...sungguh meriah...

kami balik dengan kepenatan. singgah di Behrang 2020 rumah adikku.
Tiba di KL jam 11.30pm...penat & mengantuk. Sakit perut...badan lemah...

Friday, July 16, 2010

mood kobar-kobar!

hari ni aku sakit perut. pagi2 lagi sudah kebabom...hahha.kerja tetap kerja. nak mc serba salah sebab hanya aku seorang sahaja hamba Allah yang setia dan jadi penunggu office. mana yang lain?tak kan lah kerja sorang2 pulak?apa hal?

memanglah ramai kalau lebih dari pada 3 orang kan?tetapi..ada yang jaga projek kat Terengganu. Ada yang buat kerja kat site di Setapak. Maka, secara automatiknya akulah minah muka pejabat yang selalu hari-hari dok kat pejabat. Dah dulu ko nak kerja pejabat kan?banyak pulak songeh sekarang yer? Kalau dah tak nak duduk pejabat, dari dulu baik ko kerja posmen ker, polis trafik ker?haha..padan muka..itu kepala biol ku yang mengomel..hahha

Perutku dah tak tahan sangat, aku terpaksalah cakap dengan bos yang aku nak mc. nasib baiklah bos aku yang hensem tu (hensem ker?hahha..hensemlah jugak, sebab aku pernah tengok gambar masa dia muda2 kat lappy dia, muka macam amir khan...hahaha...aku nak cerita yang dia nak masuk office. elok sangatlah tu kan, kena pada tempatnya. aku pun dengan muka selambanya blah dari office.

tak boleh tahan sangat dah...perutku yang pedih. inilah akibatnya kalau diet tak kena cara..berhari-hari tak makan nasi yang memang peberet aku daripada kecik. sekali makan nasik, makan lak sambal..alamak..terkucil lah..perut pedih. aku sms bos aku beritahu dia yang aku kena blah..dah terkucil dah..hahha (ini rahsia tau). jangan kasi tau orang.

suamiku yang baik hati tolong hantar balik rumah. sempat lagi makan di Restoren Pucuk Dicita. Sedap masakan ala kampung yang dihidangkan. kalau nak merasa, jemputlah makan di area wangsa walk. jangan malu-malu sebab korang yang bayar sendiri...wakakka..

balik rumah aku terus ON lappy ku ditemani dengan brukben maxis. buka FB dan search blog2 yang menarik untuk mencari idea.

tiba-tiba....

'
'
'
'
'
'
aku terjumpa blog ini yang aku rasa CANTIK MENARIK KAU MEMANG THE BOOM...
http://www.aizbatucampur.com

banyak info & tips untuk blogger baru sepertiku. kalau korang nak tau lebih lanjut, silalah ke blog budak ini.tak rugi dan amat berbaloi2. nampak macam friendly blogger...

TIBA-TIBA...aku terus berkobar2 untuk mengupdate blog aku yang jarang2 berentri ni...

ok..cau!

Thursday, July 15, 2010

malam tadi ku bermimpi

malam tadi ku bermimpi...ini mesti kerja syaitan yang tidur dalam lubang hidungku..haha..ya ker?aku pernah terbaca yang setan suka tidur dalam lubang hidung. sebab itu pagi, kita disunatkan cuci hidung semasa ambik air sembahyang.

aku mimpi...suamiku bercintan cintun ngan kawannyer yang aku kenal...iskkk..ini saje nak beri naluri seorang isteri syak suaminya main kayu 3. padahal suamiku tak main apa2 kayu pun mau pun mencari kayu api!

ini memang kerja setan yang duduk atas pintu dan kerja dia nak menghasut agar suami isteri bergaduh..hai setan..ko tak ada kerja lain ker?pergilah kerja kat pub ker, disco ker...tak pun pergi kerja part time kat jusco, sogo, isetan..sekarang ni kan MEGA SALES dah bermula..kat situ ko godalah orang2 yang banyak duit dan banyak kad kredit ni shopping...

hahhaha...mimpi hanya mainan tidur!

Amin.

Tuesday, July 13, 2010

cuti-cuti Mesia



ini adalah KASAWARI chalet yg aku tempah untuk weekend ni. lokasi dia tak jauh..nun di Kalumpang Resort sahaja.cuti-cuti Mesia di hujung minggu yang bajet..hehhe..tp ini pun ada seorang hamba Allah yang baik hati banje kami resort ni.

last week masa nak tempah, mmg dah penuh..tunggu tahun depan kata dia.weekend semua abis. agaknya ramai org suka pergi sini. tup2 hari ni dapat call, ada orang cancel chalet..maknanya rezeki akulah tu..Alhamdulillah...

tgk gambar, mmg cantik..realiti, nanti aku pergi sana dulu dan cerita dgn korang...aku dah ayat en wanlin hubby ku..dia akhirnya bersetuju...atas pujukan bininya dengan ayat2 cinta yang diberi...