tabung que

Monday, November 21, 2011

menyepikan diri

Tiba-tiba hari ini teringatkan blog...aku ada blog rupanya! hehe..dah berbulan masa aku tinggalkan blog ini sehingga aku terlupa yang aku ada sebuah blog..tempat bermain2 di kala kesepian...namun semenjak hobi membaca novel aku datang kembali ni, blog dibiarkan sepi sendiri. inilah dia antara segelintir blogger main-main! bukan blogger tegar...yg saban masa mengadap blog..update entry....tak dapat aku nak melayan blog kalau aku dah melekat dengan novel2 kesayangan aku ni hingga suami sendiri menuduh aku tersampuk jin novel..ada ke jin novel? agaknya adalah kot...semua masa yg terluang aku isikan dengan membaca novel...

Kalau aku dah mengadap novel jangan sesekali nak ajak bersembang...kalau aku tak layan jangan kecik hati pulak yer. suami dan anak dah faham sangat perangai ibu yang melampau ni. lebih baik aku baca novel daripada dok bergosip kan? heheh...

Aku sebenarnya ni boring sesangat tahap kelawar dah ni..ohh sebuh pasal kelawar malam tadi kelawar dah masuk rumah aku. berdecit-decit bunyi...si cici sibuk mengejar. aku ingatkan kumbang atau spesisnya. tiba-tiba benda alah ni dah terlanggar kepala aku maklumlah malam kan, agaknya dia tak nampak kan sebab aku tutup lampu...tapi bukan ke kelawar bermata cerah di waktu malam? ahh lupakan jer...aku bukan main melompat bangun kejutkan suami...suami menangkap kelawar gunakan kain buruk..rupanya dia pun geli jugak nak pegang. ingatkan kaum lelaki semua berani...hehehe...inilah akibat kalau tidur malam tak tutup sliding door...
Bila anak bos nak balik ni? kalau anak bos balik aku bolehlah balik sambung baca novel...boringnya aku...sejuk2 macam ni balik tidur best ni....

adoiii...apa yang aku merapu ni???