tabung que

Sunday, December 11, 2011

family day @ permaisuri apatment Port Dickson

Minggu lepas kami berkumpul family sebelah suami di permaisuri apartment di PD. Seronok apabila sesekali dapat berkumpul. penginapan kami ditaja oleh sha iaitu biras aku yang tinggal di kajang. rezeki yang ingin dikongsi bersama keluarga. terima kasih daun keladi. ada rezeki kami pula belanja ya!


Memang meriah dengan perjumpaan 22 ahli keluarga. Itu pun ada keluarga yang tak dapat datang kerana ada hal yang tak dapat dielakkan. Kami check-in pukul 4 petang lebih. Anak2 dah tak sabar nak swimming. 


 babah ajar que swimming

 anak-anak dara

 que minta nak beli ni tapi ibu tak belikan pun

 tempat habiskan duit

 melayan anak lumba lari

 bergambar kenangan sebelum balik

 que & sepupunya adiba

inilah dia Sha...birasku yang sponsor percutian. tqvm.

Rasa macam tak puas kat PD, next time boleh pergi lagi...menurut Sha, harga promotion apartment adalah RM288 sempena Matta Fair. Normal adalah RM500+....berbaloi2. Biliknya memang luas dan boleh memuatkan 3 keluarga. Nak masuk ramai2 pun boleh janji bawa tilam & bantal sendiri. Permaisuri Apatment ni terletak di Tanjung Biru...

Saturday, December 10, 2011

berendam di ulu yam

sedang jemur baju, tiba2 idea datang nak piknik...terus panggil anak. bisik kat anak. "que..cakap babah nak pergi piknik". Anak pun terus sampaikan mesej...babah terus bertanya..."piknik apa lagi? kat mana?"

"sungai congkak...". laju aku jawab.

"cepat siap". laju aku siapkan jemuran. kalau dah lampu hijau kerja mesti pantas, kalau tiba2 dia jadi merah balik plan tak menjadilah...haha...memang taik lalt kat kaki lah katakan...kata mak aku...orang yang ada taik lalt kat kaki memang suka berjalan...

Sesampai di Ulu Yam, kami mencari port yang cantik. Dah kena bayar parking pulak sekarang. RM4 per entry. oklah kan. kereta pun selamat. nak horey2 tak boleh berkira...kami angkut barang terus cari tempat lepak...dah bersih kawasan perkelahan ni. terjaga. Berbaloi kami bayar rm4 tadi. 

Kami bentang tikar dan susun makanan. Que tak sabar2 nak main air...masuk jer dalam air, "mak aii..sejuknya...". Que selamba jer...main air, berendam, berenang, main pasir...disebabkan dia tak ada kawan, maka ibulah yang jadi kawan permainannya. 

Sedang syok main air, hujan tiba2 turun...kelam kabut babah angkut barang2 masuk kereta. Dia ambilkan payung dan kamera tripod. jadilah khemah kami...kelakar! maklumlah kami tak ada khemah...jiran2 sebelah cantik jer lepak dalam khemah time hujan...Nampak gaya next time kena beli khemah...ada hati nak pergi lagilah tu!

kesian..tak ada kawan bermain

melayan que main air...ibu tumpang berendam sekali...