tabung que

Sunday, October 2, 2011

Layan Bini-biniku Gangster

hari ni terpaksa kerja. aku perlu siapkan company profile untuk project manager bawa jumpa prospect client. katanya lunch appointment. harap-harap dapatlah projek dan berbaloi aku pergi office buat company profile. Hari ni Que temankan aku. Beria-ria dia nak ikut. Transport aku macam biasalah merah putih...siap ada pemandu...bila agaknya aku nak register lesen kereta ni....

balik rumah que kepenatan. makan nasi goreng dan minum susu terus tertidur. Aku pun tumpang sekaki. bangun tidur perut dah menyanyi...masak bihun goreng seafood dan karipap pusing frozen food sahabatku suhaila. Suami dan anak makan bertambah-tambah. agaknya lapar bangun tidur kot...sambil2 cuci baju otakku ligat berfikir aktiviti nak hilangkan boring.

Tiba2 teringat agenda minggu lepas yang tak tertunai...'Bini-biniku Gangster'...sebenarnya minggu lepas aku dah pergi dengan Que kononnya nak tengok cerita ni tapi kehabisan tiket...frust. Akhirnya layan Que main game...ohhh lupa nak cakap minggu tu babah tak ada. Outstation ke Ipoh. Hari ini aku teruskan niat itu. Aku booking online tanpa pengetahuan suami. Bila dah settle booking baru bgtau...dalam hati cuak juga kot dia tak mau ikut...akhirnya dia layan...Que pun enjoy...cuma aku tersilap ambil seat 3 baris di depan. maklumlah lama dah tak tengok wayang..maklumlah ini first time menonton di TGV Wangsa Walk. Last aku tengok wayang citer Nur Kasih di KLCC...layan sorang2 time kerja...hahha...ambil kesempatan semasa berurusan di Petronas.

Cerita dia best juga...sebenarnya aku suka lakonan Shahizy Sam...nampak gayanya Filem 8 jam nanti pun bolehlah tengok wayang lagi...boleh ker babah?



1 comment:

Komen ler apa sahaja:-