tabung que

Sunday, December 5, 2010

suamiku jadi pelakon?

ya ke?macam tak percaya jer...pelakon bidang terjun....apa2 lah janji masyukk duit poket...balik kerja petang semalam, dia bawa balik kemeja dan kasut baru. itu baju architect...haaa?apa tu?baju nak pakai esok...kena jadi pelakon sebagai architect...alkisahnya, org production sewa office dia untuk lokasi berlakon...tiba2 pulak dia jadik pelakon...beberapa jam dapatlah RM150 yg dihadiahkan kepadaku...dapat belanja dinner malam tadi makan nasi beriani gam di Mak Tim Cafe AU2. sedapppp....

aku: esok ada lagi tak?
suami: mana ada...awak ingat saya ni keje pelakon..
aku: hehhe..mana tau kan...dapat duit lagi

mata duitankah aku?takderlah..kan rezeki namanya. bukan mencuri atau meragut.

sebut pasal meragut, dia pernah juga jadi pelakon sebagai perompak dan peragut, sampaikan terkoyak jeans baru dia...

apa salahnya kita buat part time yang halal dan tidak salah dari segi agama dan undang2 Malaysia. jangan part time mengorat anak dara atau bini orang sudahlah..mau mengamuk aku!

2 comments:

  1. jadi arkitek... dua tiga bulan lps berlakon jadi perompak cerita Badang.

    ReplyDelete

Komen ler apa sahaja:-