tabung que

Sunday, November 14, 2010

tertido..penat bergaduh dengan ibu

que bergaduh dengan ibu. ibu marah sebab que potong crayon dengan pisau cake. que tonyoh2 crayon kat carpet. bila ibu tengok, dia cepat2 cover carpet yang dia conteng tu. sebenarnya bawah punggungnya tu abis kena tonyoh dengan crayon. tgk tu sedang sorok pisau cake. ibu cakap nak ambik gambar, nak tunjuk dengan babah que nakal2. dia marah, dia baling pisau tu terkena laptop ibu. nasib baik screen tak ada apa2 yer nak..kalau tak lagi ibu marah.


sorok pisau cake & bawah punggung tempat tonyoh crayon


tertido selepas minum susu. penat bergaduh dengan ibu.

"ibu cakap kita tak baik. ibu suka marah kita. tadi ibu friend, pastu ibu marah. suka marah kita. kita sedih sangat"...tengok! pandai dia bebel2 marahkan ibu. jerit2 pulak tu...anak oh anak...macamana nak ajar anak bagi dia cakap lembut2, elok2...bila mood dia baik, ibu cakap dengan dia, tak baik cakap macam tu dengan ibu. nanti Allah marah.

Masa dia angin elok...dia akan cakap dengan kita "ibu, kita cakap elok2 ni...".sambil buat muka seposen!

Anak, buat kita tersenyum walaupun marah!

No comments:

Post a Comment

Komen ler apa sahaja:-